Σταθμοί Ενοικίασης

Εδώ μπορείτε να βρείτε τους σταθμούς ενοικίασης αυτοκινήτων που διαθέτει η Smart Car Rental στο νησί της Θάσου, καθώς και τα σημεία τα οποία μπορείτε να παραλάβετε κάποιο όχημα. Αυτά είναι: Ποτός, Σκάλα Παναγίας, Σκάλα Ποταμιάς, Σκάλα Πρίνος, Λιμένας (μπορείτε να παραλάβετε όχημα και στο λιμάνι).

Λιμένας

Η πρωτεύουσα του νησιού, γνωστή και ως Θάσος, βρίσκεται στη βόρεια πλευρά, και προσφέρει στον επισκέπτη ποικίλες εμπειρίες. Με αμέτρητες παραλίες κατά μήκος των ακτών του, ο Λιμένας είναι ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να συνδυάζουν την ημέρα…θάλασσα, και τη νύχτα κοσμοπολίτικη διασκέδαση. Τα παραλιακά καφέ μπαρ σφύζουν από ζωή κάθε στιγμή, ενώ τα εστιατόρια και τα ζαχαροπλαστεία προσφέρουν μοναδικές γαστρονομικές απολαύσεις. Η αγορά του Λιμένα, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις αγορές μεγάλων πόλεων: παραδοσιακά μαγαζάκια αλλά και μεγάλες αλυσίδες, ικανοποιούν κάθε απαίτηση. Στο Λιμένα βρίσκονται οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες, ως διοικητικό κέντρο του νησιού, αρκετά μεγάλα ξενοδοχεία, αλλά και το παλιό και νέο λιμάνι, με καθημερινά δρομολόγια ferry boat και ταχύπλοων σκαφών, από και προς το λιμάνι της Κεραμωτής και της Καβάλας.

Ποτός

Σε κομβικό σημείο, 45 χιλιόμετρα από το Λιμένα και 25 από τον Πρίνο, ο Ποτός έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε μοναδικό παραθεριστικό προορισμό. Με αυξημένη την προσέλευση νέων κυρίως ανθρώπων, το μικρό αυτό χωριό μεταδίδει τον παλμό του και την αύρα του σε όλο το νησί. Τα στενά δρομάκια πλημμυρίζουν χαρούμενους τουρίστες, η αμμώδης παραλία δονείται από τα παιχνίδια μικρών και μεγάλων, τα εστιατόρια προσφέρουν μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες, ενώ τα καφέ μπαρ κάνουν τη νύχτα μέρα, μιας και τα events και οι εκπλήξεις διαρκούν όλο το 24ωρο! Η θεά του Άθω, ηρεμεί το μάτι και την ψυχή, ενώ ο ήλιος που βυθίζεται στη θάλασσα δίνει στον Ποτό το πιο μεθυστικό χρώμα!

Σκάλα Παναγίας

Αυτό το χωριό πήρε το όνομά του από τη Μεγαλόχαρη, και μάλλον όχι τυχαία! Η Παναγία είναι ένας τόπος ευλογημένος με φυσικές ομορφιές, αλλά και με ανθρώπους που ξέρουν να τιμούν την έννοια της φιλοξενίας. Μία από τις ανυπέρβλητες φυσικές της ομορφιές είναι η σπηλιά της Δρακότρυπας που θα σας συγκλονίσει με τους σταλακτίτες και σταλαγμίτες της. Μεγάλα πλατάνια στην πλατεία, τρεχούμενα νερά και ταβέρνες που ευωδιάζουν παράδοση και κερνούν σπιτικό γλυκό του κουταλιού, δίνουν στον επισκέπτη όχι μία, αλλά ατέλειωτες όμορφες εμπειρίες! Αξίζει να προσκυνήσει κανείς στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με τη μοναδική αρχιτεκτονική, η οποία προσελκύει αρκετό κόσμο, ειδικά κατά τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου!

Σκάλα Ποταμιάς

Εκεί που ριζώνει το βουνό Υψάριον, βρίσκεται η γραφική Ποταμιά. Κατάφυτη γη, παραδοσιακά σπίτια ντυμένα με πέτρα και μια θέα που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, κόβουν την ανάσα του επισκέπτη. Στο μουσείο του γλύπτη Πολύγνωτου Βαγή μπορεί να θαυμάσει κανείς αρκετά έργα, ενώ στη Σκάλα Ποταμιάς να δοκιμάσει ντόπια εδέσματα, ολόφρεσκα ψάρια, αλλά και να κάνει μπάνιο στα καταγάλανα νερά. Στη Σκάλα Ποταμιάς μπορεί να βρείτε μια από τις πιο οργανωμένες παραλίες του νησιού, τη Χρυσή Ακτή, και σε συνδυασμό με τη νυχτερινή ζωή θα περάσετε στιγμές που θα κάνουν τις διακοπές σας αξέχαστες …

Σκάλα Πρίνος

Η Σκάλα Πρίνου βρίσκεται βορειοδυτικά της Θάσου και φιλοξενεί το δεύτερο λιμάνι του νησιού που συνδέεται με την Καβάλα και κατά τους θερινούς μήνες και με το λιμάνι της Περάμου. Ο Πρίνος είναι ευρύτερα γνωστός εξαιτίας των κοιτασμάτων πετρελαίων που έχουν εντοπιστεί στον υποθαλάσσιο χώρο του και μπορείτε να παρατηρήσετε τις δεξαμενές πετρελαίου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας με το πλοίο. Πρόκειται για ένα χωριό που κυρίως εξυπηρετεί τον επισκέπτη με τις συγκοινωνίες του, έχει όμως και τουριστικό ενδιαφέρον, μιας και οι αμμώδεις παραλίες του φαίνεται να κατακτούν ολοένα και περισσότερο κόσμο.